Wednesday, May 2, 2007

1 mai

Hackerii noştri sunt în continuare vigilenţi şi au reuşit să preia o nouă filă din jurnalul intim al primarului nostru, Adriean Videanu. Aflaţi în continuare cum un buchet de penisuri îi dă bătăi de cap edilului, cum Tibi continuă să abuzeze de amabilitatea domnului Adriean şi ce aventuri a trăit Videanu în timpul călătoriilor sale în Orientul Îndepărtat...

11:25


Mi se întâmplă adesea să aud nişte cuvinte sau expresii pe stradă şi să îmi rămână în cap.

Zilele trecute, de exemplu, mergeam eu liniştit spre Primărie, când, dintr-un autobuz Mercedes 336, la Cişmigiu, văd un cuplu de tineri că cade printre uşile de la mijloc. El nervos, roşu la faţă, zice: "Mamă ce frecuş de penisuri în aglomeraţia asta!" Ea, mototolită, vai de capul ei, zice: "Ia ţine tu buchetul ăsta de flori pe care mi l-ai dat, cât mă aranjez eu".

De atunci tot îmi sună în cap astea două cuvinte, penisuri - buchet, buchet - penisuri.

Adineauri, când deschid eu calculatorul şi îmi apare Google-ul în faţă, ce îmi zic? Ia să dau eu o căutare cu "buchet de penisuri". Care e primul lucru care îmi apare?.. Cică - "Blogul bucureştenilor exasperaţi"...

Băi, eşti nebun!? Cetăţenii mei exasperaţi!?

Citesc eu ce citesc la el, scira unul Halaicu acolo de aglomeraţii, praf, mizerie, lezbiene în tramvaiul 41, dar avea un stil de nu-mi dădeam seama dacă mă înjură sau mă laudă.

Pe urmă citesc comentariile (cam puţine), unde chiar mă înjura lumea, tot felul de ciudaţi, Andrei ză Artist, Fănel, Cronicaru...

Am dat un telefon la oamenii mei şi i-am informat: "Tăticu, din pământ din iarbă verde, mi-i scoateţi pe Antivideanu, Halaicu, Mioara Mantale, Andrei ză Artist, Fănel şi Cronicaru ăştia şi mi-i aduceţi aici!" Să văd ce-o mai ieşi şi din asta...

13:33

Ajung eu azi la servici şi, cum mă vede, portarul Marcel începe să se crucească. Zice: "Cum domnu' Adriean, nu sunteţi în concediu de 1 Mai?" "Tăticu", zic, "şefu e şef şi pe veceu şi de sărbători şi trebuie să dea un exemplu în ceea ce priveşte munca! Şi în plus numai fraierii îşi iau concediu în perioada concediilor".

Ştiu eu ce ştiu... Nu am mai plecat în vacanţă în perioada vacanţelor de când am păţit-o la Crăciunul anului 2004, când eram în Inula Java, din Indonezia.

Mă pilisem serios de Ajun şi dormisem până mai târziu. Când mă scol într-un final şi dau să cobor spre plajă, văd o apăraie şi nişte inundaţii de se auzeau orăcăind broaştele.

Pun mâna pe telefon şi îl sun pe directorul de la Apanova. "Tăticu", zic, "nu investiţi şi voi prin Asia de Sud-Est, că au şi ăştia nişte canalizări de să te caci în ele!"

18:55

M-a sunat iar Tibi pe la prânz, cică să mai stăm şi noi la un pahar de vorbă, să punem ţara la cale. Zice: "Da nu la Golden Blitz, că dacă stau cu Cotroceniul în ceafă, simt că mă ia cu fierbinţeli. Hai la un restaurant chinezesc, japonez ceva..." Îl pun pe Marcel să tragă maşina la scară şi mă reped.

Dom'le ce străzi libere, ce trafic puţin de 1 Mai. Cine zicea că nu se poate circula în Bucureşti?... Ajung eu acolo şi văd că Tibi mi-o luase înainte şi răsese deja juma de ceaşcă de cafea şi vreo trei halbe de sake.

Zice: "Uită-te şi tu, domnule, ce fac pesedeii ăştia, dau mici şi bere la lume. Şi tu le dai autorizaţie..."

Zic: "Stai tăticu liniştit că inspectorii sanitari sunt în vacanţă şi cine ştie ce au pus ăştia în carnea de mici. Dacă nu se umpluu spitalele şi le iese lor pe nas pomana, să-mi zici mie cuţu".

Pe urmă ne-am pus noi pe băută, dar parcă nu îmi pria. Mi-am amintit că nu îmi plac localurile astea asiatice de când am fost ultima dată în Japonia.

Intrasem şi eu ca omul într-un local din Tokyo şi totul mergea bine, băututa era bună, cânta o formaţie de patru japoneje cântece din anii '50, '60, '70, '80, dansau japonejii cuminte pe un ring...

Când din senin apare o lungană blondă, îmbrăcată toată în galben, cu un dita mai cuţitul într-o mână şi cu o femeie în cealaltă.

Strigă ea ceva în japonejă şi de la un balcon apare o altă fătucă, îmbrăcată în chimono, cu bujori în obrăjori, de ţi-era mai mare dragul să te uiţi la ea.

Nu apuc eu să mă dezmeticesc, când lungana blondă face o dată cu cuţitul "hârşti" şi îi taie o mână lu aia de o ţinea aproape.

Pe urmă se întoarce spre noi şi ne zice: "Cine n-are treabă să se care!"

Mă ridic eu şi o iau spre ieşire, dar când trec pe lângă ea, zic: "Duduie, păcat de tine că nu ai învăţat bunele maniere până la vârsta asta. Cu japonejii mai treacă meargă, dar cu europenii în vacanţă ce ai?!"

Am mai stat eu cu Tibi cât a mai ras încă trei carafe de sake, dar când l-am văzut că îi dau lacrimile şi mă ia cu "dragă Adriene" m-am făcut că mă sună cineva şi am întins-o.

21:22

Aşa trafic mişto mai rar în drumul spre casă. Am riscat chiar şi am făcut o scurtătură pe Podul Grant. Când ajung pe el, nişte vălurele în asfalt de mi s-a scuturat mătreaţa.

Ce oraş insuportabil, cine mama dracului eu primar aici?! A, da...