Thursday, February 15, 2007

Moarte microbistului! Cu drag, Primaria...




Eu merg des la meciuri. Cum super arena promisa de domnul primar Adriean Videanu in campania electorala a ramas la stadiul aburitor de imaginatie, nu imi ramane decat sa merg pe Giulesti sau pe Ghencea.

De bine de rau, stadioanele au fost renovate, au gazon nou, scaune noi, tribune oficiale decente si tot ce au mai putut patronii de cluburi sa faca pentru confortul spectatorului si imaginea proprie.

Pentru edili, confortul spectatorului este o notiune absurda, el fiind in ochii lor un huligan care nu trebuie tratat cu facilitati, ci cu pulanele jandarmilor.

Nefiind mai mult decat niste vite, spectatorii pot ajunge la stadion si pe jos, incolonati in turme, motiv pentru care tramvaiele, autobuzele si troleibuzele care ajung pana acolo se suspenda la fiecare meci important.

Ajuns in apropierea stadionului spectatorul se afla inca pe domeniul public. Publicul de stadion este insa un public de mana a doua, de aceea, domeniul public din jurul stadionului nu merita atentia primariilor.

In jurul arenei din Ghencea pe vreme umeda se intinde mocirla, iar pe vreme uscata se ridica praful, pentru ca asfaltul se opreste la cateva zeci de metri de arena.

Ca sa ajungi la stadionul Giulesti, trebuie sa faci slalom printre sinele de ani de zile in reconsolidare ale tramvaiului 11 si masinile ce vin din doua sensuri, pentru ca nu exista nici o trecere de pietoni pana acolo.

Dar ce conteaza... Stelistii sunt oricum niste hahalere zdrentaroase, deci cui ii pasa ca se umplu de noroaie si praf, iar rapidistii sunt niste ciori, oricum prea multe, deci pot fi calcate fara remuscari, caci oricum nu au cum sa fie striviti pe trecerea de pietoni. Eventual pot sa zboare pana in tribune.

De dinamovisti nu zicem nimic, pentru ca sunt amarati dupa meciul de aseara.

No comments: