Thursday, March 15, 2007

Videanu, în sfârşit pe drumuri

Era să leşin de spaimă, auzind declaraţia lu' dom' Videanu: "De săptămâna viitoare voi fi pe drumuri". Aoleu, unde pleci tu, Adriene, cui ne laşi tu, pe noi şi gunoaiele noastre, gropile, parcările lipsă, locuinţele lipsă, parcurile lipsă, centrul vechi renovat lipsă şi durerile noastre? Cine o să mai privegheze oraşul ăsta năpăstuit, al cărui unic înger păzitor erai? Unde o să-ţi mai fâlfâi aripile cu pene de firmă? Dacă vine Vanghelie în locul matale?

Abia după ce mi-am mai venit în fire, pe bază de evantai şi săruri, am reuşit să înregistrez şi restul informaţiei: primarele n-o să fie pe drumuri fiindcă vreun nemernic l-a lăsat fără de slujbă, ci fiindcă se va deplasa pe şantierele urbei, ca să supervizeze competent lucrările.

Acum, sigur, ne putem închipui ce efect revigorant va avea asupra zilierilor năclăiţi de sudoare şi moloz o vorbă de îmbărbătare, poate şi un citat celebru, emis odată cu un un damf de parfum scump de către mai marele oraşului. Cum, dacă până atunci au zăcut la umbra macaralei, vor zvâcni către utilaje şi, ruşinaţi că-i vede Adriean însuşi, vor da subit randament 120%.

Din punctul ăsta de vedere, vizitele de lucru ale lu' dom' Videanu au o însemnătate şi o utilitate dincolo de orice bănuială. Dar n-ar fi păcat să-şi prăfuiască 'mnealui botinele elegante doar pentru a inspecta vulgul? Dacă de săptămâna viitoare vine, Doamne fereşte, căldura, şi ne moleşeşte, pe un şantier anost din Chitila, eminenţa cenuşie? Şi cât timp şi energie ar pierde, cu toate deplasările astea istovitoare...

N-ar fi mai bine să instaleze dom' Videanu nişte camere de supraveghere atât în zonele de lucru, cât şi în biroul dumisale, ca să poată urmări, ca un Big Brother adevărat, cum evoluează lucrurile fără să se eforteze? Nu de alta, dar în varianta asta, informaţia video i-ar putea fi transmisă, la o adică, şi prin internet, pe laptopul personal, atunci cand omul ar fi în străinătate. Că doar locul său nu e printre salahorii murdari şi anonimi, ci printre personalităţi. N-o să-şi întrerupă şirul excursiilor doar pentru a inspecta personal munca plebei. Dacă tot a anunţat că va fi pe drumuri, măcar să fie pe nişte bulevarde aranjate, luminate, dichisite. La noi nu prea sunt. Singura soluţie, firească, ar fi bulevardele altora. Drum bun!

1 comment:

andrei manea said...

Off-topic:
Esti Bucurestean ? Esti scarbit sau incantat de orasul tau ?
Atunci treci pe aici si dati cu parerea ! Poate asa reusim sa creem un curent de opinie (stiu ca e un vis frumos, dar lasati-ma sa visez).
P.S. Daca considerati ca acesta e un SPAM, dati cu pietre la manea.andrei [at] gmail [dot] com si promit sa imi cer scuze si sa nu va mai deranjez !
Andrei... ;)