Wednesday, May 21, 2008

Lumea a treia


Am evitat aseară moartea de trei ori, făcând slalom printre automobilele care circulau regulamentar, cu 80 km/h, pe strada Sibiu şi m-am aruncat în tramvaiul 25 exact înainte să se închidă uşile.

Nu aveam de mers decât o staţie până acasă, dar mi-era lene să parcurg drumul pe jos.


În tramvai - vreo 20 de ţărani de oraş care se uitau cu un aer superior la vreo 15 negri africani, aşezaţi şi ei paşnici pe scaunele din faţă.

La jumătatea staţiei, vagonul s-a umplut de fum, iar tramvaiul s-a oprit în drum. Vatmanul s-a dat jos şi a fluierat a pagubă uitându-se la motorul care luase foc.

Negrii africani au profitat de uşa deschisă de vatman, în faţă, şi au sărit din tramvai, temându-se, probabil, să nu piară în flăcări, într-un mijloc de transport public dintr-o capitală U.E.

În tramvai, ţăranii de oraş trăgeau liniştiţi pe nas aerul negru din vagon şi râdeau cocoşaţi peste paporniţele lor de rafie, minunându-se de slăbiciunea de înger a negrilor.

Tramvaiul şi-a continuat drumul scoţând fum ca o locomotivă pe cărbuni.


În urmă, africanii se uitau nedumeriţi. Aveau aerul că au nimerit din savana lor bogată, într-o ţară din lumea a treia...

P.S. Întâmplarea din tramvaiul 25 a fost însă o nimica toată faţă de ce păţisem mai înainte în tramvaiul 41. Dar despre asta în postarea viitoare...

P.S. 2. Era să uit. De când a-ţi anunţat că nu m-ai candida-ţi sunte-ţi suspect de tăcu-t, domnu' primar Videanu... Va-ţi luat cumva vacanţă? În cazul ăsta...

Concediu plăcut în continuare, domnu' Adriean...

7 comments:

Anonymous said...

sper că blogul va continua, şi după iunie, ca antiX...

Halaicu said...

Stai linistit. Frustrarile vor continua sigur, deci si blogul nostru...

Anonymous said...

Domne, adevarul e ca nu se stie niciodata ce se poate intampla, doar traim in Romania... :)) te gandesti ca nitel fum n-a omorat pe nimeni, la cate fumuri au unii in cap, dar cine stie cum mai ia foc vagonul, si oricum esti satul de caldura... :))

Lyna said...

mda ... pt ca in bucuresti totul merge asa cum trebuie .

Anonymous said...

Revenim (forţat) la 41. Acum câteva zile - să zicem ieri pe la prânz - după nefasta staţie Lujerului, urcă un ţigănuş cerşetor mai scund, cu un carton pe care îl arăta unuia şi altuia, trăgând eventual de mânecă pe respectivul, dacă nu era atent. M-a impresionat până la lacrimi atât putoarea pe care o degaja cât şi, mai ales, faptul că pe carton nu scria nimic.

Anonymous said...

antioprescu...? :)
pacat, 'antivideanu' had a nice ring to it.

Anonymous said...

asa e, suna mai bine antivideanu, dar am eu o vaga banuiala ca dom doctor va fi mana cereasca pt acest blog. Numai la autostrada aia care va trece pe deasupra centrului Bucurestiului daca ma gindesc... :D