Tuesday, March 13, 2007

Miţa biciclista a murit de mult sub roata camionului


Am văzut de trei ori moartea cu ochii. Puţea a gaz şi mă fugărea nepoliticoasă pe trotuar.

Prima oară ne-am întâlnit în Parcul Tineretului, unde profitam de nişte pante meseriaşe să mă dau cu skateboard-ul. Coboram în viteză, fugărit de vreo 15 câini vagabonzi enervaţi, când, din faţă, mi-a apărut o Dacia 1310. Providenţa mi-a scos o pietricică în cale, eu am zburat în dreapta, skateboard-ul în stânga, iar Dacia a trecut prin mijloc, împrăştiind câinii vagabonzi care s-au enervat apoi şi mai tare.

Ce căuta Dacia prin parc? Nu o mai fi avut loc pe străzi...

A doua oară m-a văzut moartea pe mine, pe trotuarul Bulevardului Iuliu Maniu şi i s-a făcut milă. Moartea era de data asta o motoretă, al cărui conducător a frânat la 30 de centimetri în spatele meu şi mi-a zis:

- Flăcău, ştiu că trotuarul e al tău, dar mai dă-te-n pula mea! Eşti surd?

Ce căuta motocicleta pe trotuar? Nu o mai fi avut loc pe străzi...

A treia oară moartea m-a ratat milimetric pe trotuarul Străzii Sibiu. De data asta moartea era mai sofisticată, marca Volvo, însă flegma celui care era să mă cureţe a fost simplă, lăptoasă şi pur românească, ca şi explicaţiile ce au urmat:

- Uită-te şi tu pe unde mergi! Cum ce caut pe trotuar? Pe unde altundeva să intru?

Da, da, da... Aţi ghicit. Nu mai avea loc pe străzi...

Am rememorat aceste experienţe astăzi, când v-am văzut, domnule primar Videanu, la Realitatea TV, vorbind despre noile benzi de biciclişti care vor apărea în Bucureşti.

Pai maşinile care nu mai încap de mult pe străzi unde o să încapă acum? Să încep să casc ochii şi la mine în apartament? În grădina blocului? În curtea şcolii?

Alo, domnu' Videanu?... Ce, aţi plecat, nu mai sunteţi? Ce-i drept, după excursia la Paris de săptămâna trecută, războiul cu PNL-ul de ieri şi apariţia la TV de astăzi trebuie să fiţi puţin surmenat... Eu zic că nu v-ar strica o vacanţă...

Concediu plăcut în continuare, domnu' Adriean...


2 comments:

andrei manea said...

Sal'tare
On-topic
Omule stii cumn ai picat cu POSTUL ASTA ? Exact la momenytul super potrivit. Dupa ce l-am auzit si io pe Videanu vomand atatea ineptii si mai ales zicand:
IN DOO SAPT FACEM PISTELE PT BICICLISTI, am zis ca tre sa iti scriu sa zici ceva de chestia asta, ca prea a dat-o cu mucii in fasole.
P.S. Mesaj catre Videanu:
BA P*** BEATA CE ESTI, IN 2 SAPTAMANI NICI MACAR LINILE DE DEMARCATIE PT NISTE PISTE DE BICICLETE NU POTI FACE, DARAMITE SA LE FACI PROPRIU ZIS.
P.S.2. Uite si un loc in care niste oameni au castigat un premiu pt o idee de piste de biciclete:
http://www.velo-city.ro/

Off-topic
Ajutati-ma si pe mine sa o fac pe Margareta, o vedeta a blogosferei !

Anonymous said...

Incredibil... :(